Veelgestelde
vragen

Over feelee
Wie is Feelee?

Feelee is een app die wordt gemaakt door 2 bedrijven: Garage2020 en Greenberry.

 Waarom bestaat Feelee?

Veel jongeren kampen met mentale problemen. In 2021 waren er 10% meer jongeren met mentale klachten dan het jaar ervoor. Daarnaast ervaren veel jongeren sociale druk van hun omgeving. Met Feelee geven we jongeren inzicht in hun eigen emoties om zo de mentale veerkracht te versterken. Je leert namelijk om je emoties te herkennen, benoemen en te bespreken. Plus we geven inzicht in hoe gewoontes je emoties kunnen beïnvloeden.

Voor wie is Feelee?

Feelee is eigenlijk bedoeld voor alle jongeren. Misschien zelfs wel voor iedereen. Want als je behoefte hebt om wat meer te leren over hoe je je voelt en hoe je gewoontes daar invloed op hebben, is Feelee een handige app. Probeer het en kijk wat het voor je brengt.

Over de app
Hoe werkt de app?

We vragen je 3 keer per dag hoe je je voelt. De tijdstippen waarop je deze meldingen krijgt kun je zelf instellen. Vervolgens beantwoord je steeds vijf vragen. Aan het eind van die vijf vragen brengen we je naar jouw persoonlijke overzichtspagina, waar je ziet wat je vandaag en de afgelopen dagen en weken hebt ingevuld, plus het aantal stappen dat je hebt gezet en het aantal uur dat je hebt geslapen. Zo kan je leren hoe gewoontes invloed hebben op je gemoedstoestand. Zo kun je slimmer kiezen wat je meer zou moeten doen en wat misschien juist minder.

Wat gebeurt er met mijn gegevens die ik invoer in Feelee?

Je gegevens (o.a. je e-mailadres, antwoorden op de dagelijkse vragen, maar ook de gegevens die je in je inzichten terugziet) worden veilig opgeslagen op onze database. Die database is goed beveiligd en daar kan niet zomaar iemand bij.Wanneer we onderzoek gaan doen (ons doel is om mensen te helpen om zich beter te voelen en daarvoor moeten we onderzoek doen met de gegevens die worden ingevuld), zullen we dat doen met geanonimiseerde data (we weten dus niet wat jij hebt ingevuld).

Ik zie geen stappen terug in mijn inzichten. Hoe kan dat?

Het kan zijn dat je Feelee geen toegang hebt gegeven tot Apple Health of Google Fit. Daar halen we namelijk de gegevens vandaan.

Voor iPhone: Om te kijken of dat aan staat; ga je naar instellingen > privacy > health en selecteer de Feelee app. Daar kan je je instellingen aanpassen.

Voor Android: open de Google Fit app en ga naar profiel > instellingen > gekoppelde apps beheren. Selecteer hier Feelee en pas de instellingen aan.

Ik zie geen slaap terug in mijn inzichten. Hoe kan dat?  (iOS)

Het kan zijn dat de koppeling tussen Feelee en Apple Health niet helemaal goed loopt en dus je slaap data niet goed opslaat. Het beste is dan om een externe slaap app te downloaden en die te koppelen aan je Apple Health. Op deze manier komt het ook in je overzicht in Feelee te staan. Dit is niet de meest ideale manier, maar op het moment wel de enige manier om je slaap data te kunnen inzien. Wij werken achter de schermen aan een oplossing om de koppeling tussen Feelee en Apple health beter te maken.

Ik zie geen slaap terug in mijn inzichten. Hoe kan dat? (Android)

Het kan zijn dat de koppeling tussen Feelee en Google Fit niet helemaal goed loopt en dus je slaap data niet goed opslaat. Het beste is dan om een externe slaap app te downloaden en die te koppelen aan je Google Fit. Op deze manier komt het ook in je overzicht in Feelee te staan. Dit is niet de meest ideale manier, maar op het moment wel de enige manier om je slaap data te kunnen inzien. Wij werken achter de schermen aan een oplossing om de koppeling tussen Feelee en Google Fit beter te maken.

 Ik wil mijn gegevens verwijderen? Kan dat?

Ja, dat kan. Hiervoor ga je naar de app en klik je op ‘Instellingen’. Daar ga je naar ‘Gegevens wijzigen’ en helemaal onderaan naar ‘Account verwijderen’. Nadat je hebt bevestigd dat je je account wilt verwijderen, worden al je gegevens van onze database verwijderd. Om daarna weer te starten met Feelee (wat altijd kan), zul je een nieuw account moeten aanmaken.